Musea starten YouTube series om publiek aan zich te verbinden

© ToekomstFieldMuseum

Musea zetten steeds meer in op het ontwikkelen van speciale YouTube series om publiek aan zich te binden. Onder meer het British Museum is een kanaal gestart waarop conservatoren dieper ingaan op de verschillende stukken uit de collectie. De video’s van het Amerikaanse Field Museum, een natuurhistorisch museum uit Chicago, zijn inmiddels meer dan 13,5 miljoen keer bekeken. Het Nederlands-Belgische online videoplatform Arttube laat kijkers kennis maken met de collecties van diverse Nederlandse en Vlaamse musea. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in de toekomst van Nederlandse musea.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).