Nieuwe zonnecel kan ook energie opwekken wanneer het regent

© Rain by Thanun Buranapong

Chinese wetenschappers hebben een zonnecel ontwikkeld die ook energie kan opwekken wanneer het regent. Dat schrijft DuurzaamBedrijfsleven. Wanneer er een regeldruppel op de laag grafeen van de zonnecel terecht komt, ontstaat er elektrische spanning die voldoende is om stroom te kunnen produceren. Momenteel gaat het nog om een erg kleine hoeveelheid energie, maar de wetenschappers hopen door verder onderzoek deze hoeveelheid te kunnen vergroten.

Lees meer via DuurzaamBedrijfsleven

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).