Open spoornetwerk voor betere dienstverlening

© Trains by Dimitrii Vaccinium

Onderhandelaars van de 28 Europese lidstaten, het Europees Parlement en de Europese Commissie hebben deze week een principeakkoord over een open spoornetwerk bereikt. Dat meldt de Volkskrant. Het akkoord moet het voor spoorbedrijven mogelijk maken om in alle Europese landen diensten aan te bieden. Hierdoor groeit de concurrentie en moeten er betere afspraken worden gemaakt. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu zal het akkoord de kwaliteit en efficiëntie van de spoordiensten in Europa zo aanzienlijk kunnen verbeteren.

Lees meer via de Volkskrant


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).