Openluchtmuseum gaat Canon van Nederland tonen


Het Nederlands Openluchtmuseum toont vanaf 2017 een permanente tentoonstelling over de Canon van Nederland. Dat meldt het AD. De geschiedenis van Nederland wordt aan de hand van 50 onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de Waternood van 1953 en Aletta Jacobs, in beeld gebracht. Volgens directeur Willem Bijleveld is het belangrijk dat Nederlanders kennis hebben van de geschiedenis en te beseffen dat niet alles in het heden altijd zo vanzelfsprekend is geweest. De canon vormde eerder het belangrijkste onderdeel in de in 2010 gestrande plannen voor het Nationaal Historisch Museum.

Lees meer via AD

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).