Voor het eerst 24 uur lang meer zon dan kolen in Groot-Brittannië


In Groot-Brittannië zijn afgelopen weekend, gedurende 24 uur, meer huizen verwarmd door zonne-energie dan door energie uit kolencentrales. Dat meldt The Guardian. Het komt vaker voor dat er meer zonne-energie dan steenkool wordt verbruikt, maar niet eerder was dit een hele dag lang het geval. Analisten verwachten dat het niet bij deze ene dag blijft. De afgelopen jaren zijn er in het Verenigd Koninkrijk veel duurzame energie-installaties gebouwd, terwijl een aantal grote kolencentrales werd gesloten.

Lees meer via The Guardian


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).