Onderzoek naar duurzaam gebruik insecten in voeding


Veevoederproducent ForFarmers en de Universiteit van Wageningen doen onderzoek naar het gebruik van insecten als alternatieve bron van eiwit en vet in voeding. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. De insecten worden gekweekt met behulp van afvalstromen uit supermarkten. De wetenschappers willen nagaan of de producten, met een verstreken houdbaarheidsdatum, een veilige voedingsbron voor de kweek van insecten kunnen vormen. Op deze manier moet worden gegarandeerd dat het eten van de duurzaam gekweekte insecten niet gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid.

Lees meer via DuurzaamBedrijfsleven

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).