Burgers in Boxtel beginnen eigen boerderij

© InzichtHerenboeren

Enkele burgers uit het Brabantse Boxtel zijn een eigen boerderij begonnen waar zij zelf hun voedsel willen verbouwen. Dat schrijft NRC. De initiatiefnemers stellen ontevreden te zijn met de kwaliteit en oorsprong van het aanbod in de supermarkt. De boerderij bestaat uit zo’n 20 hectare grond. De 70 gezinnen die zich bij het initiatief hebben aangesloten kunnen zelf bepalen welke gewassen er op de boerderij worden verbouwd. Iedere week kunnen zij tegen betaling vlees, eieren, groente en fruit afnemen. Een boer in loondienst zal de gezamenlijke boerderij gaan runnen. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in de toekomst van ons voedsel.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).