“Calorielabel kan calorieconsumptie met 10 procent terugdringen”

© Inzicht

De invoering van een calorielabel is een effectieve methode om de calorieconsumptie van consumenten terug te dringen. Dat schrijft Science Daily op basis van een studie van de universiteit van Pennsylvania. Tijdens het onderzoek werden gerechten van een online bedrijfsmenu voorzien van het aantal calorieën dat een maaltijd bevat. Dankzij deze informatie bleek dat consumenten 10 procent minder waren geneigd om calorierijke maaltijden te bestellen. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in de toekomst van ons voedsel.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).