Daan Faber

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Daan Faber, creatief partner van culinair driemanschap en onafhankelijk voedingsmerk Mister Kitchen. Tijdens deze themamaand gaat Daan iedere woensdagochtend in op de vraag ‘wat eten we morgen?’

Voor ons lijfblad delicious maken wij al jaren snoepreisjes over de hele wereld. Momenteel zijn we op reportage in Korea voor een verhaal over grillen. Want dat kan men hier als de beste. Zo zaten we gisteravond op plastic krukjes rond een grilplaat vol druipende pork porn: knisperende karbonade, varkenswang en buikspek. Maar het echte geheim van de Koreaanse keuken lag naast het vlees. De kimchi, oftewel gefermenteerde groente. Vaak Chinese kool die door vissaus, gember, knoflook en chilipoeder letterlijk tot leven wordt gewekt. Deze eeuwenoude conserveringstechniek is een mix van culinaire kunst en Koreaanse familietraditie. In ieder huishouden staat een kleien kimchipot en elke moeder is hoeder van hét familierecept. Eén keer per jaar is het hele gezin 2 dagen in touw om genoeg kimchi voor een heel jaar te bereiden. Verrotte lekker! maar vooral ook erg gezond. De actieve melkzuurbacteriën nemen wij in Nederland als probiotica gretig tot ons in zoete zuivelproducten. Toch is DE kwaliteit van kimchi de tijd die men ervoor neemt om het samen te maken en daarna vooral te laten rusten. Daarin huist de meditatie van fermentatie. Ook in het verre Holland wint dit oerproces weer aan populariteit. Fermenteren is namelijk zo te leren. Gelukkig maar want iets meer rust rond ons eten kan geen kwaad. Good food comes to those who wait. Dameh Bopshida!


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).