Daan Faber

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Daan Faber, creatief partner van culinair driemanschap en onafhankelijk voedingsmerk Mister Kitchen. Tijdens deze themamaand gaat Daan iedere woensdagochtend in op de vraag ‘wat eten we morgen?’

  
Met ons eigen onafhankelijke vleesmerk Butch&Dutch in de grootste supermarkt, klinkt het vast vreemd. Maar we móeten minder vlees eten. Níet omdat diervriendelijk vlees een vette contradictie blijft of omdat veel vlees ongezond is. Nee, gewoon omdat duurzaam vlees niet bestaat. Door het absurde aantal liters water, vierkante meters land én uitgestoten strontlucht die een kilo biefstuk kost, kan je beter kappen met vlees eten dan met autorijden. Wij zijn met te veel mensen om die absurde ecologische voetafdruk dagelijks op tafel te zetten. Wroar! hoor ik de carnivoor grommen. Ontspan. Wie minder vlees gebruikt, wordt een betere kok. Dit werd vorige week weer eens duidelijk toen we door een boeddhistische monnik in Korea veganistisch werden verlicht. Met een 100% plantaardig doch hemels buffet. Ook de recente achttien gangen groenten bij L’Arpège in Parijs waren stukken inspirerender dan de meeste sterren die we de jaren ervoor proefden. Chef Alain Passard stopte ooit op zijn hoogtepunt met vlees om zichzelf weer écht uit te dagen. Hij behield zijn drie sterren en geldt momenteel als dé visionaire Michelinman aan het firmament. Logisch, aangezien die eindeloze rijkdom aan planten nou eenmaal veel meer unieke smaken herbergt dan dat handjevol eetbare dieren. Dus verbeter jezelf én onze planeet: léér plantaardig koken! Met zo nu en dan mooi vlees als verrassend bijgerecht tussen jouw mensvriendelijke creaties.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).