Plastic beeld moet aandacht vragen voor gebruik van plastic in voedingsindustrie

© InzichtMadonna

Een 12 meter groot plastic beeld op het strand van Rio de Janeiro moet aandacht vragen voor de impact van plastic afval op de voedselketen. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. Het beeld, Plastic Madonna genaamd, is een werk van de Nederlandse kunstenaar Peter Smith in samenwerking met het hervulbare waterflesjesbedrijf Dopper. Het kunstwerk is bedoeld om aandacht te vragen voor het plastic zwerfafval dat ongewild in de voedselketen terecht komt. Zo komt zwerfafval via bijvoorbeeld vissen ook in de menselijke voedselketen terecht.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).