Quinoa groeit in de dorre grond van Dubai


Wetenschappers en landbouwkundigen denken dat de droge grond van Dubai binnenkort tonnen quinoa kan voortbrengen. Dat schrijft The Guardian. Op de steeds droger wordende grond van het oliestaatje, groeit bijna geen tarwe of rijst meer. Dit terwijl de bevolking, en daarmee de vraag naar granen, toeneemt. Het International Center for Biosaline Agriculture denkt dat quinoa wél kan overleven. Het gewas is namelijk gewend aan de droge berggrond van de Andes. Tests in Dubai met quinoa zijn tot nu toe goed verlopen. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in de toekomst van ons voedsel.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).