Stadsbestuur Philadelphia wil gezondheid inwoners verbeteren door suikertaks

© inzichtsoda

Philadelphia wil met de invoering van een suikertaks de gezondheid van haar inwoners verbeteren. Dat meldt Foodlog.nl. In de Amerikaanse stad kampt bijna 70 procent van de volwassen inwoners, en meer dan 40 procent van de kinderen, met overgewicht. Om het tij te doen keren zal het stadsbestuur vanaf 2017 zo’n 50 dollarcent belasting op een liter frisdrank heffen. Burgemeester Jim Kenney wil met de extra inkomsten peuterspeelzalen, brede scholen en recreatiecentra financieren. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in de toekomst van ons voedsel.

Lees meer via Foodlog.nl

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).