Vezelrijk eten kan oplossing bieden voor overconsumptie

© Inzichtvezels

Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit is gebleken dat vezelrijk eten een oplossing kan bieden voor overconsumptie. Dat meldt Foodlog.nl. Tijdens het onderzoek werd gekeken naar de effecten van vezels en calorieën op het gevoel van verzadiging. Daaruit bleek dat een vezelrijke maar caloriearme shake zorgt voor een langer aanhoudend verzadigd gevoel dan wanneer de shake meer calorieën bevat dan vezels. De onderzoekers denken dat de uitkomst interessante aanknopingspunten biedt om overconsumptie van calorieën tegen te gaan met vezelrijkere producten. Deze maand biedt Het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in de toekomst van ons voedsel.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).