Floris Evers

© FlorisColumn

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Floris Evers, Olympisch medaillewinnaar met het Nederlands hockeyteam en straks in Brazilië gastheer van zijn eigen Studio Rio Huis. Tijdens deze themamaand deelt Floris iedere woensdagochtend zijn kijk op The Road to Rio.
 

Het zijn spannende tijden voor de Olympiërs die zich voorbereiden op Rio. Een aantal wachten nog steeds nerveus op de drie verlossende woorden: “Je mag mee.’’

Ik ken het gevoel. In 2004 voor de Olympische Spelen van Athene moesten wij allemaal een uur wachten op onze hotelkamer in Noordwijk. We zouden gebeld worden. Gelukkig ontving ik goed nieuws. We wonnen een medaille, werden gehuldigd in het Holland Heineken Huis, dansten in ontbloot bovenlijf in de nacht op de stranden van Athene met de medailles om de nek. We vlogen businessclass terug. Terwijl de niet-medaille winnaars achterin zaten in de KLM boeing met een appelsapje, zaten wij aan de champagne. En vervolgens aten we een bitterbal op bezoek bij de koningin. Ook mijn familie had in Athene een onvergetelijke tijd.

Vier jaar later ging alles anders. Dit keer kreeg ik drie weken van te voren te horen dat ik niet mee mocht. Hier hadden we geen rekening mee gehouden! Mijn hele familie had al tickets en verblijf in China geboekt. Ze zouden allemaal naar ‘Florisje’ (ik ben de jongste van vier kinderen) gaan kijken.

Trots ben ik op mijn reactie van toen. We besloten toch te gaan. Als side-kick van Mart Smeets kreeg ik een passe-partout voor alle sporten, iedere avond vierden mijn familie en ik feest in het Holland Heineken Huis. Het was wederom geweldig.

Met een glimlach kijk ik terug op zowel de zomer in Athene als Beijing. Tegen de sporters die het goede nieuws hebben ontvangen wil ik zeggen: gefeliciteerd en geniet! Tegen de sporters die niet geselecteerd zijn, wil ik zeggen: ik hoop je toch te zien in Rio!


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).