Amsterdamse burgemeester roept ABP op investeringen in fossiele brandstof terug te trekken


Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft het pensioenfonds ABP opgeroepen om niet langer in fossiele brandstoffen te investeren. Dat schrijft Het Parool. Volgens Van der Laan zal de schade voor het klimaat onomkeerbaar zijn als de overgang naar duurzame energie niet snel wordt ingezet. Bovendien lopen de pensioenfondsen een risico als de waarde van beleggingen in bedrijven die handelen in fossiele brandstoffen gaat dalen. Het ambtenarenpensioenfonds begon vorig jaar met het afbouwen van haar investeringen in fossiele brandstoffen, maar volgens Van der Laan gaat de ambitie van het ABP nog niet ver genoeg.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).