Anglicaanse Kerk van Canada geeft toch goedkeuring aan homohuwelijk


De Algemene Synode van de Anglicaanse Kerk van Canada heeft toch ingestemd met de goedkeuring van het homohuwelijk. Dat meldt The Guardian. Tijdens een stemming door 200 bisschoppen, priesters en leken kwam de resolutie eerst nog een stem te kort om te worden aangenomen. Nadat enkele leden protesteerden omdat hun stem niet bleek te zijn meegenomen, werd er opnieuw geteld. Uit deze hertelling bleek er wel een meerderheid voor de resolutie te bestaan, waardoor het homohuwelijk nu ook de goedkeuring heeft van de Canadese tak van de Anglicaanse Kerk. Homostellen in Canada kunnen sinds 2005 al voor de wet met elkaar trouwen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).