Braziliaanse geeft hardlooplessen in Sao Paulo’s favela’s

© Inzicht Neide dos Santos

De Braziliaanse Neide dos Santos biedt kinderen in de favela’s van São Paolo een alternatief voor criminaliteit door hen hardlooplessen te geven. Dat schrijft de BBC. Dos Santos startte met de lessen, nadat haar tienerzoon werd overvallen en vermoord door een 14-jarige jongen. Met de hardlooplessen in Capão Redondo, São Paulo’s meest gewelddadige buurt, hoopt zij jongeren te inspireren om hun problemen het hoofd te bieden en hun leven positief in te vullen.

Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van The Road to Rio.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).