Bultrug inspireert Canadees bedrijf tot efficiëntere windturbines

© Bultrug by National Geographic

Het Canadese bedrijf WhalePower heeft windturbines ontwikkeld met wieken die op de borstvinnen van bultruggen zijn geïnspireerd. Dat schrijft DuurzaamBedrijfsleven. Dankzij hun onregelmatige borstvinnen ervaren bultruggen tijdens het zwemmen 32 procent minder weerstand in het water dan vergelijkbare walvissoorten met een glad borstvinoppervlak. Volgens het Canadese bedrijf kan door het gebruik van wieken met een onregelmatig oppervlak de energieopwekking van windturbines met 20 procent worden verhoogd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).