DHL en Smart testen duurzame kofferbakbezorging


DHL en Smart starten in Duitsland met een proef waarbij pakketten in de kofferbak van geparkeerde auto’s worden afgeleverd. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. Doordat koeriers ook pakketten kunnen afleveren als consumenten niet thuis zijn, kan er op brandstof en CO2-uitstoot worden bespaard. Smarteigenaren die aan de proef willen deelnemen, kunnen bij lokale dealers kosteloos de benodigde systemen in hun auto laten installeren. Met een eenmalige code kan de koerier dan toegang tot de kofferbak van de geparkeerde auto krijgen om een pakket te bezorgen of op te halen. Ook Audi en Volvo hebben inmiddels vergelijkbare experimenten uitgevoerd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).