Duurzame medailles op de Olympische Spelen

© RioMedals

De medailles die de atleten ontvangen tijdens de Olympische- en Paralympische Spelen in Rio zijn voor het eerst duurzaam geproduceerd. De zilveren en bronzen medailles bestaan uit 30 procent gerecycled materiaal. Zo wordt het zilver onder meer uit uit X-Ray platen en auto-onderdelen verkregen. Het koper dat gebruikt wordt voor de bronzen medailles is grotendeels afkomstig van afgedankte munten. De gouden medaille is gemaakt zonder kwik te gebruiken. Ook zijn de goudmijnen op goede werkomstandigheden gecontroleerd. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van The Road to Rio.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).