Floris Evers

© SublimeColumnFloris

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Floris Evers, Olympisch medaillewinnaar met het Nederlands hockeyteam en straks in Brazilië gastheer van zijn eigen Studio Rio Huis. Tijdens deze themamaand deelt Floris  iedere woensdagochtend zijn kijk op The Road to Rio.

Aan het einde van de 19de eeuw, heeft Pierre de Coubertin het oorspronkelijke olympische credo (‘’citius, altius, forius, Latijn voor ‘sneller, hoger, sterker) nieuw leven ingeblazen: ‘Het belangrijkste bij de Olympische Spelen is niet de overwinning, maar de deelname, zoals ook in het leven niet de overwinning, maar het streven naar een doel het belangrijkst is. Het belangrijkste is niet, om te veroveren, maar om goed gestreden te hebben. Coubertin trok ook de lijn door naar het normale leven: sport in het algemeen en de Olympische Spelen in het bijzonder als voorbeeld en inspiratie voor het leven zelf.

Met bovenstaande bril ga ik in augustus genieten van onze Olympische sporters. Het gaat mij er niet om wat ze gaan doen, maar vooral hoe ze het doen.  Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe minimaal het verschil kan zijn tussen winnen en verliezen. In mijn huis in Rio zullen we dus juist ook een warm bad zijn voor die sporter die net niet die medaille wint. Voorwaarde is dan wel dat deze sporter er alles aan gedaan heeft. De uitspraak ‘’Meedoen is belangrijker dan winnen’’ is wat mij betreft dan ook niet waar. Meedoen brengt een zware verantwoordelijkheid met zich mee: ‘’de beste sporter zijn die je kan zijn’’. En als alle Nederlandse deelnemers dit doen?  Dan gaan we veel winnen……

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).