Gaarkeuken van driesterrenchef in Rio moet voedselverspilling tegengaan

© Massimo Bottura

De Italiaanse driesterrenkok Massimo Bottura opent tijdens de Olympische Spelen een gaarkeuken die voedselverspilling moet voorkomen. Dat meldt OneWorld. Samen met een aantal andere chefkoks zal Bottura in Rio de Janeiro maaltijden van onverkochte levensmiddelen bereiden. De producten zouden anders door de supermarkten worden weggegooid. Bottura hoopt met het project de minder bedeelde inwoners aantrekkelijke maaltijden aan te kunnen bieden en een statement te maken tegen voedselverspilling. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van The Road to Rio.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).