GEO-scholen bieden kinderen in favela’s kans om meer te sporten

© Geo School by NL Consulaat

Een speciaal scholenproject in de favela’s van Rio de Janeiro moet kinderen meer laten sporten. Dat meldt NRC. In aanloop naar de Olympische Spelen zijn er zogeheten GEO-scholen opgezet, die kinderen uit de sloppenwijken de mogelijkheid bieden om regelmatig en in een veilige omgeving te kunnen gymmen. De voetbalpleintjes in de favela’s zijn vaak niet veilig en basisscholen hebben niet het geld of de ruimte voor gymzalen. Door te sporten moeten de leerlingen meer zelfvertrouwen ontwikkelen en kunnen ze zich bovendien beter concentreren tijdens de andere lessen. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Road to Rio.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).