Google investeert miljoenen in digitalisering van museumcollecties


Google investeert miljoenen om de collecties van musea te kunnen digitaliseren. Dat meldt NRC. Het technologiebedrijf heeft inmiddels een speciale app uitgebracht waarmee de kunstdatabase voor iedereen toegankelijk is. Via Google Arts & Culture kan onder meer een digitaal bezoek aan het Rijksmuseum worden gebracht. Volgens Martijn Pronk, hoofd publicaties van het Rijksmuseum, kunnen mensen – voor wie een fysiek bezoek aan het Rijks om praktische redenen onmogelijk is – dankzij de digitalisering nu ook de collectie bezichtigingen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).