Nederlandse Olympische ploeg telt voor het eerst meer vrouwen dan mannen

© InzichtOlympics

Voor het eerst in de geschiedenis telt de Nederlandse afvaardiging voor de Olympische Spelen meer vrouwen dan mannen. Vooralsnog telt de equipe 130 vrouwen en 108 mannen. Dat meldt de Volkskrant. Volgens Maurits Hendriks, de topman van het Nederlands Olympisch Comité, is de huidige man-vrouwverhouding geen resultaat van gericht beleid. Het NOC*NSF verdeelt de financiële middelen op basis van prestaties en medaillekansen. De vrouwenprojecten blijken in de praktijk kansrijker te zijn en krijgen daarom meer geld.

Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van The Road to Rio. Lees hier meer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).