Nieuw datasysteem tegen moedersterfte Kenia


De Keniaanse overheid heeft een modern datasysteem gelanceerd dat moet helpen in de strijd tegen moedersterfte. Dat meldt IPS. De overheid heeft in de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen om gezondheidszorg voor zwangere vrouwen toegankelijker te maken, zo is moederzorg in publieke gezondheidscentra gratis geworden. Toch bleken er nog veel hiaten in het systeem te zitten, voornamelijk op het gebied van de beschikbaarheid van patiënteninformatie. De invoering van een modern datasysteem moet het voor artsen mogelijk maken om belangrijke patiëntengegevens ten alle tijden te kunnen opvragen. Daarnaast verschaft het systeem belangrijke inzichten in de resultaten van de strijd tegen moedersterfte.

Lees meer via IPS


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).