Nieuwe functie Google achterhaalt precieze locatie in noodgevallen


Een nieuwe functie van Google moet het voor hulpdiensten eenvoudiger maken om bij een noodsituatie te achterhalen waar een beller zich precies bevindt. Dat meldt de Standaard. Nu kunnen hulpverleners bij een noodoproep nog geen nauwkeurige locatie vaststellen, omdat alleen de gegevens van de gsm-mast worden doorgestuurd. Met de nieuwe functie, de Emergency Location Service (Engelse uitspraak), wordt de precieze locatie direct naar de hulpdiensten verzonden, zodra het noodnummer wordt gebruikt. Volgens Google zijn deze locatiegegevens alleen beschikbaar voor de hulpdiensten, en heeft het bedrijf er zelf op geen enkel moment toegang toe.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).