Refugee Olympic Team verenigt atleten Zuid-Sudan


In een trainingskamp in Kenya hebben atleten uit elkaar bestrijdende bevolkingsgroepen uit Zuid-Sudan zich gezamenlijk op de Olympische Spelen voorbereid. Dat schrijft OneWorld. Onder leiding van coach John Anzrah probeerden 28 vluchtelingen uit Somalië, Congo en Zuid-Sudan de afgelopen maanden een plek in het Refugee Olympic Team te bemachtigen. Inmiddels hebben vijf hardlopers zich weten te kwalificeren. Volgens Anzrah is het door veel praten en het werken aan een gemeenschappelijk doel gelukt om de verschillen in culturele en etnische achtergrond geen rol meer te laten spelen. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van The Road to Rio.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).