Scandinavië overweegt leerplicht voor oudere werklozen


Scandinavië overweegt de werkloosheid onder ouderen te bestrijden door de invoering van verplichte scholing voor 60-plussers. Dat meldt Trouw. De verplichte lessen moeten ouderen de kans bieden om hun vaardigheden op te frissen. Volgens een rapport van de Noordse Raad, waarin alle Scandinavische landen zijn verenigd, zou de maatregel ervoor kunnen zorgen dat het voor werkgevers aantrekkelijker wordt om senioren aan te nemen. De Noordse raad zal het voorstel in november bespreken. De aangesloten lidstaten kunnen vervolgens zelf beslissen of ze het advies overnemen.

Lees meer via Trouw

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).