Slimme telefoonhoes kan aangeven of apparaat wordt afgeluisterd

© Phone by Gilles Lambert

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft een slimme telefoonhoes gepresenteerd, die aangeeft wanneer het apparaat wordt afgeluisterd. Dat meldt The Guardian. Wanneer het telefoonhoesje registreert dat een verbinding wordt gebruikt om informatie te delen en te ontvangen, wordt een melding gegeven. De smartphonehouder is vooral bedoeld voor mensen die het doelwit van spionage kunnen zijn, zoals verslaggevers in oorlogssituaties. Hoewel het telefoonhoesje nog lang niet klaar is voor de markt, hoopt Snowden consumenten al bewust te kunnen maken over de mogelijkheden van overheden om burgers af te luisteren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).