‘Sluiting kolencentrales kan CO2-uitstoot fors terugdringen’


Nederland kan door alle kolencentrales in 2020 te sluiten, de CO2-uitstoot met 31 procent terugdringen. Dat blijkt uit een rapport dat in opdracht van minister Henk Kamp van Economische Zaken is opgesteld. Volgens de Volkskrant zal de nettoreductie uiteindelijk op 9 procent terechtkomen, omdat Nederland na de sluiting van de eigen kolencentrales een beroep op buitenlandse kolencentrales zal moeten doen. Minister Kamp had het onderzoek aangevraagd om een afgewogen beslissing te kunnen maken over de sluiting van de centrales. Wanneer het kabinet besluit om de kolencentrales in 2020 daadwerkelijk te sluiten zal dat de staat zo’n 7 miljard euro kosten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).