Vlaamse universiteiten halen steeds meer geld uit fondsenwerving


Vlaamse universiteiten halen steeds meer geld uit externe fondsenwerving. Dat meldt De Morgen op basis van het jaarlijks verslag van de regeringscommissarissen van het hoger onderwijs. Het totaalbedrag aan giften, legaten en schenkingen steeg van 14 miljoen euro in 2013 naar 23 miljoen euro in 2014. Veruit het grootste gedeelte hiervan werd door de KU Leuven opgehaald. Niet alleen in Vlaanderen krijgen universiteiten impulsen van buiten; in de Angelsaksische wereld wordt door universiteiten een veelvoud aan giften ontvangen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).