“Zweden minst egoïstische land”


Zweden is het minst egoïstische land ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse Good Country Index, een ranglijst die onderzoekt in welke mate een land de belangen van haar inwoners dient zonder dat dit ten koste gaat van andere landen of het milieu. Hiervoor wordt gekeken naar 35 indicatoren gebaseerd op gegevens van de Verenigde Naties, NGO’s en de Wereldbank. Het Scandinavische land scoort met name hoog op het gebied van gelijkheid, gezondheid en algemeen welzijn. Zweden wordt volgens de ranglijst gevolgd door Denemarken. Nederland staat op de derde plek.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).