Kasper van der Meulen


Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Kasper van der Meulen, oprichter van MindLift Learning en auteur van het boek MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein. Deze maand geeft Kasper iedere woensdagochtend tips over focus, mentale fitness en persoonlijke vrijheid.


Iets meer dan een jaar geleden schreef ik een boek getiteld “MindLift – Mentale fitness voor het Moderne Brein” een praktische gids om je mentale en fysieke staat te optimaliseren in een wereld die dat heel moeilijk maakt. Een hele set leefstijl veranderingen die ik jaren lang zelf heb toegepast, in de eerste instantie om te herstellen van overgewicht, overwerktheid en een hele set slechte gewoontes. Maar vervolgens om door te groeien naar een gebied van uitzonderlijke focus, fysieke fitness en succes. Het boek sloeg aan, ik kreeg alles wat ik wilde, reisde de wereld over, sprak en trainde duizenden mensen en bereikte al mijn doelen. Tot ik op een punt kwam dat ik zoveel sprak over vitaliteit, stress management en bewuste focus…dat ik zelf bijna tegen een overwerkt raakte. Wat?!

Ondanks dat het afgelopen jaar mijn meest succesvolle en productieve jaar ooit was, ging het ook gepaard met ongekende onderzekerheden. Ik had het gevoel dat het allemaal voor niets was. Maar toen kwam ik tot een realisatie. k heb de afgelopen jaren met alle soorten mensen gewerkt, CEO’s van multinationals, straatjongeren, meervoudig gehandicapten, topsporters en alles er tussenin. En het goede nieuws is: Iedereen is onzeker, iedereen heeft een verhaal dat je hart kan breken en niemand heeft een flauw idee hoe het leven moet. En dat is een hele geruststellende gedachte. Want de sterkste mensen die ik zag, waren mensen die hun kwetsbaarheid erkenden, er volop indoken en juist daardoor een uitzonderlijke hoeveelheid kracht uitstralen. In een harde wereld is zachtheid rebels en moedig. Als we willen innoveren moeten we groeien, en alle groei ligt buiten de comfortzone. Dus misschien is het gevoel dat je open, bloot en kwetsbaar bent wel het teken dat je eindelijk goed bezig bent.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).