Arabische gewichthefster wil voorbeeld zijn voor landgenotes

© Amna Haddad by Ummah Sports

De Arabische gewichthefster Amna Haddad wil het taboe op sportende vrouwen in haar land doorbreken. Dat meldt CNN. De gewichthefster heeft in haar thuisland, de Verenigde Arabische Emiraten, veel vooroordelen moeten overwinnen om de door mannen gedomineerde sport te kunnen beoefenen. Nu moedigt zij haar landgenoten aan om in haar voetsporen te treden. Volgens Haddad haalt zij zowel fysiek als mentaal veel kracht uit haar sport.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).