Canada start onderzoek naar hoog moordcijfer onder inheemse vrouwen


Canada start een groot onderzoek naar het hoge moordcijfer onder inheemse vrouwen. Dat meldt The Guardian. In de afgelopen drie decennia zijn duizenden vrouwen afstammend van de oorspronkelijke bewoners van het land vermoord of als vermist opgegeven. Het is momenteel nog onduidelijk wat de oorzaak van dit hoge aantal is. Het onderzoek zal in september van start gaan en tot eind 2018 lopen. Inheemse organisaties hebben jarenlang voor een dergelijk onderzoek gepleit.

Lees meer via The Guardian


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).