Commissie moet onderzoeken of ook vrouwen diaken kunnen worden


Paus Franciscus heeft deze week een commissie opgericht die moet onderzoeken of ook vrouwen diaken kunnen worden. Momenteel kunnen alleen getrouwde mannen nog als diaken worden aangesteld. Diakens zijn geen priesters, maar vervullen veel sociale taken binnen de kerk, zoals bij huwelijken en begrafenissen. Mocht de commissie besluiten dat ook vrouwen een dergelijke functie kunnen vervullen, dan zou dit volgens Knack een historisch moment voor de Katholieke Kerk kunnen betekenen.

Lees meer via Knack


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).