Finse boot kan golfstroom opwekken


Het Finse schip de Penguin kan golfkracht in energie omzetten. Dat schrijft Trouw. Het speciale asymmetrische schip ligt deels onderwater en wordt door de golven heen-en-weer geslingerd. Deze schommelbeweging kan door een generator tot golfstroom worden omgezet. Een eerste model van de boot is enkele jaren geleden al voor de Schotse kust getest. Een samenwerking met het Zuid-Koreaanse bedrijf BSR moet ervoor zorgen dat de schepen op een goedkope wijze kunnen worden geproduceerd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).