Kasper van der Meulen


Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Kasper van der Meulen, oprichter van MindLift Learning en auteur van het boek MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein. Deze maand geeft Kasper iedere woensdagochtend tips over focus, mentale fitness en persoonlijke vrijheid.

Wil je kans maken op zijn boek? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van Het Nieuws van de Vooruitgang via Feedblitz.

“Ik spreek en schrijf over onderwerpen binnen de persoonlijke ontwikkeling. In deze tijd van zomer, vakantie, rust en opladen is voor veel mensen de vraag hoe we dat opgeladen gevoel kunnen vasthouden en meenemen door het jaar heen. De vraag is eigenlijk: Waar loop je op leeg?

Mijn persoonlijke ervaring is dat we het snelst overweldigt, overwerkt en uitgeput raken als we ons zo betrokken voelen bij werk, onszelf het nieuws en de drukte van de dag dat we geen stapje meer terug kunnen nemen. Zonder uitzicht, heb je ook geen inzicht. Hierdoor overschatten we hoeveel verantwoordelijkheid we hebben en onderschatten we hoeveel invloed we hebben.

Vandaag wil ik mijn favoriete manier met je delen om direct te zien hoeveel invloed je hebt op je omgeving en jezelf even helemaal op te laden. ‘A Random Act of Kindness’.
Wat nou als iedereen die dit hoort vandaag zijn complimentenfilter uitzet. Elke positieve gedachte over een ander direct oprecht uiten zodra je hem hebt en misschien zelfs je best doet om iets te vinden om iemand over te complimenteren. De hele dag op willekeurige momenten willekeurige mensen vertellen dat hun haar leuk zit, dat ze mooi glimlachen, hun werk goed doen of dat je supertrots bent op de toewijding waarmee iemand de deur voor je openhoudt. Niet alleen je familie, je vrienden of je collega’s, juist ook die verlegen kassabediende of die ene buschauffeur die altijd zo chagrijnig kijkt. Alles waar je je op focust zal groeien. Ga op zoek naar de schoonheid in het alledaagse en geniet van jouw positieve invloed. Wees onnodig, onverwacht en onredelijk aardig tegen een willekeurig persoon. Help iemand die je niet eens aardig vindt en voel hoe je jezelf daarmee oplaadt.”


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).