Robots in riool doen onderzoek naar gezondheid en gedrag van New Yorkers


Het Massachusetts Institute of Technology is een experiment gestart, waarbij robots in het riool data verzamelen over de gezondheid en het gedrag van de inwoners van New York. Dat meldt Quartz. De informatie van de robots, Mario en Luigi genaamd, moet onder meer inzicht verschaffen hoe ziektes zich verspreiden. Zo hopen de wetenschappers onder meer de uitbraak van epidemieën beter te kunnen voorspellen.

Lees meer via Quartz


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).