Slimme parasol kan zonne-energie opwekken


Een slimme parasol moet beschermen tegen de zon en tegelijkertijd zonne-energie opwekken. Dat meldt OneWorld. De parasol is ontwikkeld door een Saoedische en een Palestijnse ontwerper en speciaal bedoeld voor moslims op bedevaart naar Mekka. Naast kleine zonnepanelen is de parasol onder meer van een ingebouwd navigatiesysteem en een ventilator voorzien. De makers hopen nu financiering te vinden om de parasol op de markt te kunnen brengen.

Lees meer via OneWorld.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).