Steungroep rehabiliteert en re-integreert Oegandese vrouwen


Een steungroep in Oeganda helpt vrouwen die in hun jeugd zijn ontvoerd en misbruikt een betere toekomst op te bouwen. Dat schrijft The Guardian. Naar schatting zijn sinds 1985 zo’n 25 duizend kinderen ontvoerd door het Verzetsleger van de Heer van rebellenleider Joseph Kony. Degenen die het overleefden, hebben te kampen met trauma’s en worden nog altijd gestigmatiseerd. Binnen de steungroep worden de vrouwen bij de verwerking van hun trauma’s geholpen. Daarnaast biedt de groep mogelijkheden voor werk en goedkope leningen, zodat de vrouwen zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Lees meer via The Guardian

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).