“Stoïcijnse levenshouding helpt mensen stevig in hun schoenen te staan.”

© Standvastig by Sven Brinkmann

De Deense hoogleraar psychologie Svend Brinkmann beschouwt het als een vloek van deze tijd dat mensen zichzelf continu moeten ontwikkelen en creatief moeten zijn. Dat schrijft NRC. In zijn boek ‘Standvastig’ hekelt de Deen de huidige zelfhulpcultuur en de nadruk op positieve psychologie. Volgens Brinkmann is het idee dat de waarheid zich in jezelf bevindt achterhaald. Mensen zouden er beter aan doen een voorbeeld te nemen aan de stoïcijnen uit de Oudheid en zelfbeheersing, gemoedsrust en plichtbesef nastreven. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van Persoonlijke Groei.

Lees meer via NRC


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).