Yoga helpt gedetineerden in Nairobi om innerlijke rust te vinden

© Yoga Project by Brendan Bannon

De Langata vrouwengevangenis in Nairobi biedt gedetineerden yogalessen aan om innerlijke rust te kunnen vinden. Dat schrijft The Guardian. Volgens enkele deelnemers hebben de lessen ervoor gezorgd dat zij emotioneel meer in evenwicht zijn en hun huidige situatie hebben leren accepteren. De yogacursus moet gedetineerden daarnaast beter op het leven buiten de gevangenissen voorbereiden. Na hun vrijlating hebben voormalig gevangen vaak te maken met stigma’s, waardoor zij regelmatig weer in criminele daden vervallen. De yogalessen moeten de vrouwen helpen om de sociale druk een plaats te kunnen geven, waardoor zij beter in de samenleving kunnen integreren. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van persoonlijke groei.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).