‘Creativiteit belangrijker dan wiskunde voor komende generatie’

© creativity

Voor de komende generatie is creativiteit belangrijker dan kennis. Volgens professor Arturo Bris moeten kinderen anders worden opgeleid. Dat meldt Knack. De directeur van het World Competitiveness Center in Lausanne stelt dat een groot deel van de huidige banen over 20 jaar niet meer zal bestaan. Het zijn vooral de artistieke en sociale beroepen die zullen overleven, omdat de daarvoor benodigde vaardigheden lastig te automatiseren zijn. Bris pleit er dan ook voor dat scholen de nadruk minder op het aanleren van kennis en meer op het ontwikkelen van creativiteit leggen. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van het Onderwijs.

Lees meer via Knack.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).