Divorce Challenge moet aantal vechtscheidingen verminderen


Het ministerie van Veiligheid en Justitie vraagt burgers mee te denken aan oplossingen om vechtscheidingen te voorkomen. Dat meldt de Volkskrant. Jaarlijks zorgen zo’n 5 duizend vechtscheidingen voor maatschappelijke schade. Behalve nadelige gevolgen voor de betrokken kinderen, leggen zij onevenredig beslag op de rechtspraak. Bestaande juridische procedures en de financiering daarvan zijn te weinig gericht op escalatie van echtscheidingsconflicten. De Divorce Challenge is een initiatief van Tweede Kamerlid Jeroen Recourt die een motie indiende om het aantal vechtscheidingen met 50 procent te verminderen. Tot 21 november kunnen mensen hun ideeën indienen via de website van Divorce Challenge.

Lees meer via de Volkskrant en Divorce Challenge


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).