Franse school zoekt leerlingen die zich weinig van regels aantrekken


Een Franse ICT-opleiding zoekt leerlingen die zich weinig van regels aantrekken. De Parijse École 42 heeft geen leraren of roosters en laat de studenten het vooral zelf uitzoeken. Dat schrijft NRC. De school is drie jaar geleden opgericht uit onvrede met het Franse schoolsysteem dat orde en conformisme in de hand zou werken. Volgens directeur Nicolas Sadirac zijn creativiteit, samenwerking en ondernemerschap veel belangrijker voor de digitale wereld. Driekwart van de leerlingen maakt de opleiding niet af, omdat ze aan het werk kunnen bij gerenommeerde bedrijven. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van het Onderwijs.

Lees meer via NRC.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).