Panama krijgt dorp van plastic


Panama krijgt een dorp van plastic. Dat meldt NRC. Een van oorsprong Canadese ondernemer zamelde meer dan een miljoen weggegooide flessen in om zo’n 120 huizen te bouwen van het recyclede materiaal. Volgens Robert Bezeau bieden de woningen in de Plastic Bottle Village naast een een oplossing voor het afvalprobleem ook natuurlijke koeling. Bovendien zouden de huizen beter bestand zijn tegen aardbevingen en tsunami’s. Vorig jaar is het eerste huis opgeleverd. Het is nog niet bekend wanneer het dorp klaar is.

Lees meer via NRC.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).