Yale zet in op diversiteit en passie


De Amerikaanse elite-universiteit Yale heeft de toelatingsprocedure aangepast om de diversiteit onder haar studenten te vergroten. Volgens Quartz worden aankomende studenten onder meer gevraagd naar de bijdrage die ze aan de samenleving hebben geleverd. De procedure is gewijzigd na een vurig debat over klasse en ras, dat op campussen in heel Amerika werd gevoerd. Naast diversiteit richten de nieuwe selectiecriteria van de hoog aangeschreven privéopleiding zich meer op de passie en motivatie van de studenten dan op hoge cijfers. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van het Onderwijs.

Lees meer via Quartz.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).